Varje talhandling är ett frö till förändring

Varje gång vi möter en annan människa genuint utan baktankar sker något i hjärtat hos den andre. Det är detta som är själva silvertråden i vår #röstamermänskligt valkampanj.

Börja med att lyssna. Då kastas den första silvertråden ut, den sköraste och viktigaste. När den tagits emot blir det lättare att spinna vidare och fler och fler trådar som kommer att glittra så vackert i augustivädret. Relation, mod och hopp byggs sakta upp.

Till slut skapar vi i mötet ett hållbart kemiskt och relationellt nätverk i alla universums färger.

Jösses så flummigt. Men ungefär så flummigt är det i min hjärna just nu. Och när jag läser inlägg nedan om de möten irl som olika lokala grupper precis genomfört tänker jag att det är exakt så här det är:

#röstamermänskligt Lysekil

”Premiär för valbyrån! Blåsigt och kallt men många bra samtal. Mycket positivt bemötande från de allra flesta som vi pratade med. Det gör vi om! Nästa lördag! Kom du med!”

#röstamermänskligt Storstockholm

”Idag från kl 12 stod vi (Storstockholmsgruppen) i Botkyrka /Alby centrum. I Botkyrka var andelen röstande endast 77,8% i förra valet 2014 jämfört med snittet i riket på 85%. Många möten och många samtal blev det . En del tuffa, andra svåra, några raka och en del lätta. Men alla positiva. Vi gör nytta ! Äpplen från trädgården gör dundersuccé liksom kaffet som uppskattades mycket och fungerade som lockbete. Vi träffade både M och S valarbetare som fick äpplen och information om oss. Det var också mycket bra och givande möten och vi var överens om att fler behöver rösta och skaffa sig mer kunskap så att man kan rösta mer mänskligt”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *