#röstamermänskligt i Alby /Botkyrka

Idag stod vi i Alby /Botkyrka igen. Vi blev igenkända av en del lokala invånare som träffade oss för en vecka sedan. Jätteroligt att vi blev lite ”stammisar” ?
Trots att det enligt plan skulle regna fick vi en strålande solig dag. Många fina samtal och nästan två korgar äpplen gick åt. ?
Denna gång var många fler bestämda över ATT de skulle rösta och VEM de skulle rösta på – förhållandevis få som var rådvilla. Kan det vara så att vi närmar oss valet och att människor börjar fatta sina beslut? ??‍♀️

Många har idag istället kommit fram till oss och frågat praktiska frågor som var man kan rösta osv.
En sak vi fick veta idag också är att röstkort är bra att ta med men inte en förutsättning för att få rösta. Ingen kan tydligen neka den som har legitimation från att rösta ( detta behöver dock verifieras!  (Kommentar: du måste ha ett röstkort och ID-handling med eller någon med lD-handling som kan intyga att du är du. Dubbletter på röstkort kan kommunen skriva ut eller finns möjlighet att skrivas ut på vissa röstningslokaler).

Våra byrådirektörer (fem) idag är samtliga kvinnor – vi saknar manliga demokratikämpar✊? Kom igen Stockholmskillar ☝️
Nu ger vi oss nöjda för idag när klockan passerat 17
Tack för en fin insats idag byrådirektörer ??
PS inhandlat en megafon men råkade sätta på sirenen av misstag så vi lade undan den kvickt för att inte störa ordningen ? . Vi måste tänka ut vad vi ska säga i den ??‍♀️. Idag hann vi bara ropa ut att vi bjuder på äpplen innan sirenen gick igång ?

Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som står och utomhus

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står, träd, himmel, skor, moln, barn, utomhus och natur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *