NU GÅR STARTSKOTTET FÖR ATT FÅ SNÖBOLLEN ATT RULLA ORDENTLIGT ✨✨✨

Vi har tillsammans skapat förutsättningar att få igång en folkrörelse i Sverige som bygger på grundstenarna i valkampanjen #röstamermänskligt – gränsöverskridande goda samtal IRL (=in real life) om allas lika värde, mänskliga rättigheter, jämställdhet, demokrati och hållbar utveckling.❤️

De orter som står nedan har gett sig in i arbetet att forma nästa steg. Står inte din ort med på listan och du/ni vill vara en del av att sprida denna folkrörelse, som en varm vind över Sverige även framåt, hör av dig så skriver vi upp er ort och ett namn som kan vara kontakten in i ert lokala nätverk. Många av de nedanstående orterna har sedan valkampanjen lokala fb grupper (ändra gärna namnet till #MERmänsklighet nu istället för #röstamermänskligt).

Lite roliga nyheter angående samarbetet med folkbildningen:

* ”Vi måste prata” (https://www.vimasteprata.org/) som spridit och uppmanat till engagemang i valkampanjen har skickat ut info till alla studieförbund om att vi kommer fortsätta och att studieförbunden ska vara beredda att samarbeta lokal runt samtalsgrupper och studiecirklar. Det går att köra igång alla träffar man har i de lokala nätverken som samtalscirklar direkt och påbörja ett samarbete med något studieförbund lokalt. Jag vet att många redan haft kontakt med olika studieförbund under valkampanjen och då är det ju bara att fortsätta detta samarbete. Skriv gärna här om ni tar dessa kontakter och om ni kör igång så vi kan inspirera varandra. ??

* Studieförbundet NBV Skåne/Bleking har hörde av sig direkt och vill mer än gärna köra igång samtalscirklar och studiecirklar runt våra frågor för att nå ut till fler. Ni i Skåne och Blekinge som är intresserade av kontakt med dem skriv gärna här så skickar jag pm med kontaktuppgifter.

* Studieförbundet Ibn Rushdi har också hört av sig och vill otroligt gärna starta gränsöverskridande cirklar på de orter där de finns med utgångspunkt från våra fokusområden mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling med betoning på just gränsöverskridande möten och samtal. Om ni är intresserade av kontakt med dem skriv också här så förmedlar jag kontaktuppgifterna.

Kinna Skoglund, Sara Edvardson Ehrnborg och Jeanette Modig nationellt
ALINGSÅS – Malin Mikaela Boström
BORÅS – Kamal El Salim
GÖTEBORG – Lisbeth Pipping
JÄRNA – Vidar Vetterfalk
JÖNKÖPING – Sandra Skavén
KALMAR – Levande Sjöar
KUNGSBACKA – Mikael Levy
MALMÖ – Lisbet Nilsson
LINKÖPING – Ellinor Åstrand
LULEÅ – Magnus Wallin
LUND/MALMÖ/TWITTER – Anders Dahlner
NACKA – Hanna Engström
NYBRO – Linda Lawner Wåhlin
PARTILLE – Ragnhild Sorin
RÄTTVIK – Eva Elwing
STOCKHOLM – Jeanette Modig
STRÖMSTAD – Birgitta Jarl Wogenius
TRANÅS – Lise-Lotte Finell
UPPSALA – Johanna Strandh
VÄRMDÖ – Carina Cehaja Lundqvist
ÖLAND – Ulrika Alvarmo Fd Engborg
ÖREBRO – Lisa Arenö Fd Andersson
ÖSTERÅKER – Åsa Jönsson Tysén

Orter som meddelat att de funderar och återkommer:
DALARNA
GISLAVED
GOTLAND
GÄVLE
HÄRRYDA
LANDSKRONA
STENUNGSUND, TJÖRN, ORUST
SÖDERTÄLJE
ÅRE

Vi måste prata

https://www.vimasteprata.org/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *