Demokratisamtal i Fjällbacka

#röstamermänskligt i Fjällbacka

– Men hur ska jag göra för att ta reda på vad de olika partierna vill?  Frågan ställs av en av deltagarna i vårt samtal som pågått i en dryg timme. Under den tiden har vi rört oss kring demokratibegreppet, civilsamhällets engagemang, rasistiska uttryck och föreställningar och mänskliga rättigheter. Nu börjar vi komma in på de riktigt intressanta frågeställningarna.

Vi är i Fjällbacka. Hettan slår emot oss när vi kliver ur bilen och möter eldsjälen Ragnhild Sorin som har bjudit in oss till en #röstamermänskligt-träff i församlingshemmet i Fjällbacka.

– Jag har ingen aning om hur många som kommer, men vi kan ju alltid hoppas, även om det är varmt och folk har semester, säger Ragnhild.

Men efter en stund är vi åtminstone tio personer förutom Helena och mig som vill prata mänskliga rättigheter, valkampanj, valbyråer och politik.

Vi inspirerar varandra, inne i den mysiga källarlokalen där fika i form av kaffe, kakor och vattenmelon serveras. Innan mötet är slut har vi haft ett allvarsamt och hoppfullt samtal om det angelägna i att nu gå tillsammans och kämpa för mänskliga rättigheter, att få folk att gå och rösta, att hjälpas åt i möten och samtal. Och innan mötet är slut har vi fått en Byrådirektör för valbyrå i Fjällbacka och ett löfte från församlingspedagogen Anna Salén att pimpa upp valbyrån tills vår tematräff den 30 augusti.

Församlingspedagogen Anna Salén och hennes blivande byrådirektör.

Vi ses igen, Fjällbacka!

Jo, en sak till: du tar reda på vad de olika partierna vill genom att läsa partiprogram och principprogram – men inte bara läsa det som står på raderna, utan också det som står mellan raderna. Det är också bra att titta på innehållet i de motioner riksdagsledamöter och kommunpolitiker från olika partier lägger och följa med i livesändningar av riksdagsdebatter.

Hela gänget samlat, inklusive papegojan Lili.

Med kärlek, Sara

2 svar på ”Demokratisamtal i Fjällbacka”

  1. Det var en underbar dag. Värme i luften och värme i våra ❤️. Vilka fina samtal och vilken peppdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *