Varje talhandling är ett frö till förändring

Varje gång vi möter en annan människa genuint utan baktankar sker något i hjärtat hos den andre. Det är detta som är själva silvertråden i vår #röstamermänskligt valkampanj.

Börja med att lyssna. Då kastas den första silvertråden ut, den sköraste och viktigaste. När den tagits emot blir det lättare att spinna vidare och fler och fler trådar som kommer att glittra så vackert i augustivädret. Relation, mod och hopp byggs sakta upp.

Till slut skapar vi i mötet ett hållbart kemiskt och relationellt nätverk i alla universums färger.

Jösses så flummigt. Men ungefär så flummigt är det i min hjärna just nu. Och när jag läser inlägg nedan om de möten irl som olika lokala grupper precis genomfört tänker jag att det är exakt så här det är:

#röstamermänskligt Lysekil

”Premiär för valbyrån! Blåsigt och kallt men många bra samtal. Mycket positivt bemötande från de allra flesta som vi pratade med. Det gör vi om! Nästa lördag! Kom du med!”

#röstamermänskligt Storstockholm

”Idag från kl 12 stod vi (Storstockholmsgruppen) i Botkyrka /Alby centrum. I Botkyrka var andelen röstande endast 77,8% i förra valet 2014 jämfört med snittet i riket på 85%. Många möten och många samtal blev det . En del tuffa, andra svåra, några raka och en del lätta. Men alla positiva. Vi gör nytta ! Äpplen från trädgården gör dundersuccé liksom kaffet som uppskattades mycket och fungerade som lockbete. Vi träffade både M och S valarbetare som fick äpplen och information om oss. Det var också mycket bra och givande möten och vi var överens om att fler behöver rösta och skaffa sig mer kunskap så att man kan rösta mer mänskligt”.

 

Demokratisamtal i Fjällbacka

#röstamermänskligt i Fjällbacka

– Men hur ska jag göra för att ta reda på vad de olika partierna vill?  Frågan ställs av en av deltagarna i vårt samtal som pågått i en dryg timme. Under den tiden har vi rört oss kring demokratibegreppet, civilsamhällets engagemang, rasistiska uttryck och föreställningar och mänskliga rättigheter. Nu börjar vi komma in på de riktigt intressanta frågeställningarna.

Vi är i Fjällbacka. Hettan slår emot oss när vi kliver ur bilen och möter eldsjälen Ragnhild Sorin som har bjudit in oss till en #röstamermänskligt-träff i församlingshemmet i Fjällbacka.

– Jag har ingen aning om hur många som kommer, men vi kan ju alltid hoppas, även om det är varmt och folk har semester, säger Ragnhild.

Men efter en stund är vi åtminstone tio personer förutom Helena och mig som vill prata mänskliga rättigheter, valkampanj, valbyråer och politik.

Vi inspirerar varandra, inne i den mysiga källarlokalen där fika i form av kaffe, kakor och vattenmelon serveras. Innan mötet är slut har vi haft ett allvarsamt och hoppfullt samtal om det angelägna i att nu gå tillsammans och kämpa för mänskliga rättigheter, att få folk att gå och rösta, att hjälpas åt i möten och samtal. Och innan mötet är slut har vi fått en Byrådirektör för valbyrå i Fjällbacka och ett löfte från församlingspedagogen Anna Salén att pimpa upp valbyrån tills vår tematräff den 30 augusti.

Församlingspedagogen Anna Salén och hennes blivande byrådirektör.

Vi ses igen, Fjällbacka!

Jo, en sak till: du tar reda på vad de olika partierna vill genom att läsa partiprogram och principprogram – men inte bara läsa det som står på raderna, utan också det som står mellan raderna. Det är också bra att titta på innehållet i de motioner riksdagsledamöter och kommunpolitiker från olika partier lägger och följa med i livesändningar av riksdagsdebatter.

Hela gänget samlat, inklusive papegojan Lili.

Med kärlek, Sara

Valturnén #röstamermänskligt är igång – etapp 1 ”Kust till Kust”

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

Öland.
Förra veckan, v.29, startade valturnén med Helena Mäki, Kinna Skoglund och kampanjhunden Sparky .

Första etappen gick till fem orter: kvällsfika på Drömhotellet i Mörbylånga, Frukostmöte i IOGT/NTOs lokaler i Kalmar, torgmöte i Nybro, mermänsklighetspicnic i parken i Skövde och torgmöte i Eksjö.

Lokalmedia följde turnéstarten och vi dokumenterade. Läs alla artiklar, hör inslag och se foton här på fb:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=618110995239730&id=299871453730354

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

MÖRBYLÅNGA

Första stopp på valturnén blir Drömhotellet, Mörbylånga. Ett magiskt möte med människor som kämpar för mänskliga rättigheter. Tillsammans fyller vi kampanjen med budskap om allas lika värde och utvecklar strategier för att sprida budskapet MERmänsklighet och valbyråer. Under mötet finns medmänniskor bland annat från föreningslivet, Songlines, Svenska kyrkan, Socialdemokraterna.

Deras valstrategi: Kärlek och en byrå

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

KALMAR

Vi blir inbjudna till Kalmar på mermänsklig frukost av Helena Isaksson Baeck från Songlines. Här finns medmänniskor bland annat från studieförbuden NVB och Bilda, universitetskyrkan, rfsl Newcomers youth och centerkvinnorna ochmiljöpartiet. Samtalet kretsar om kraften i mellanmänskliga möten och kampanjen #röstamermänskligt.
Vi ger budskap om att vi alla behöver kavla upp ärmarna, pimpa valbyråer, sätta upp klistermärken på oväntade platser, samverka och bjuda in för att skapa möten!

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

NYBRO
Valturnén blir inbjudna på torgmöte i Nybro. Från och med nästa vecka kommer en valbyrå vara på plats! Heja!

Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Svenska kyrkan och Nybro-aktiva #vistårinteut medmänniskor samtalar om vad just jag kan göra för att fortsätta samtalet om allas lika värde.

Demokratikampanj landar i Nybro

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

SKÖVDE
Vi är i Skövde på MERmänsklig picnick! Tack#vistårinteut Skövde för inbjudan! Spännande samtal med representanter från Feministiskt initiativ,Miljöpartiet de gröna, Leva tillsammans i Tidaholm och medmänniskor i Skövde.

De vill få Skövde att rösta mer mänskligt

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

EKSJÖ
Kvar i Eksjö bjöd in valturnén till ett torgmöte i Eksjö. Medmänniskor i Eksjö och många kranskommuner kom för att samtala om demokrati, medmänskliga värden och vilken slags kommun vi vill ha efter valet.

Här medverkar kommunpolitiker från Centerpartiet,Miljöpartiet de gröna och Vänsterpartiet!

 

MERmänsklighet på Syregården

David Nilsson Agape, Matilda Brinck Larsen Agape, Helena Mäki VSIU, Sara och Kinna VSIU äter och pausar på Almedalen på Syregården. Krögaren Anders på ”Jävligt gott” satte på sig en pin direkt.

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.

Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpas foto.