Idag stod vi i Stockholmsförorten Rinkeby med vår Valbyrå. Fick höra att valdeltagandet här är 50-60% (ej verifierat)
Ibland är det tufft!
Inland är det bra att det är tufft!
Det började med att min tröja med röstamermänskligt på prideflaggan provocerade Muhamed. Temperament från oss båda ledde till ett samtal som initialt blev ett kraftfullt debatterande från båda sidor. Inte mitt bäst balanserade samtal precis ? men jag inbillar mig att det bara gör mig ”mer mänsklig” ??‍♀️. Jag tror Muhamed triggades av motståndet så han ville inte gå därifrån. När jag började lyssna och fråga ”vad vill du?” ändrades samtalet. Hm …det går att reparera en kommunikation trots en konfliktfylld start ? viktigt att vara genuint intresserad av vad motparten vill säga och att inte ge inte upp! 

Muhamed bjöd plötsligt på kaffe. Det visade sig att Muhamed känner många i Rinkeby. De gav en bild av politiker och myndigheter som sviker förorten. De litar inte på någon. ”De bara snackar och lovar”. Men en av grabbarna sa ”-jag ska gå och rösta bara för att SD inte ska vinna.” Vi avslutade samtalet i någon form av samförstånd även om vi stod långt ifrån varandra när det gäller pride ?

Tur vi var fyra idag för jag hann nästan inte prata med någon annan. Våra tre andra byrådirektörer hann dock prata med många fler ?  /Jeanette Modig

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som promenerar, personer som står, barn och utomhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *